Bach Bloesem

Bach Bloesem Remedies zijn plantenextracten, die positief inwerken op emoties. Enkele voorbeelden van dergelijke emoties zijn faalangst, neerslachtigheid, stress, moedeloosheid, overbezorgdheid, schuldgevoel, onzekerheid, overgevoeligheid en verdriet.

De Bach Therapie is een natuurlijke behandelmethode gebaseerd op dr. Bach’s filosofie, die leefde van 1886-1937, hij was arts, bacterioloog en homeopaat. Uitgangspunt van Dr. Bach is, dat het gevoelsleven een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en het genezen van ziekten. Bachbloesems hebben de eigenschap om een negatieve emotie om te buigen in een postieve pool en hierin ligt dan ook de basis voor de behandeling. Zo kan iemand met weinig zelfvertrouwen weer in zichzelf gaan geloven, of iemand met faalangst weer zelfverzekerder naar een examen gaan.

De Bachbloesems kunnen zowel voor kinderen als volwassenen gebruikt worden. Ze zijn 100% veilig en hebben geen bijwerkingen.

In mijn praktijk gebruik ik de Bachbloesems naast de klassieke homeopathie of andere behandelingsvormen, zonder dat de werking ervan wordt belemmert. Ze kunnen worden gebruikt naast andere medicatie.